Därför ska du välja Turn Energy

Förändring är inte något man varken väntar eller snackar sig till. Det finns mycket vi kan göra redan idag. Så varför ska vi skjuta det på framtiden? På Turn Energy vill vi göra skillnad redan idag – genom fler konkreta steg mot mer god energi.

Hem » Varför Turn Energy?

Ekonomiskt stabila

Vi har till mål att driftsätta solcellsparker motsvarande 1,5 GW till år 2028 i Sverige. Det är ett högt uppsatt mål som fler än oss tror på. Sedan november 2022 har investmentbolaget Omnes Capital avsatt 2 miljarder för Turn Energy för att förvekliga detta mål. Idag är vi 35 anställda på vårt kontor i Uppsala och fler kommer vi bli till 2024.

solenergi, solpark, solcellspark

Trygghet

Genom att vara ett IPP kan våra markägare känna sig trygga att vi stannar kvar, från det inledande planeringsstadiet ända tills parkerna når slutet av sin ekonomiska livslängd efter ca 45 år. 

Vårt hållbarhetfokus och höga interna krav gör oss till en av få inom solenergibranschen i Sverige som kan erbjuda en hållbarhetsrapport. Våra företagskunder kan därför vara säkra på att de får ren energi från solparker som skapas på ett rättvist och hållbart sätt. 

Tillväxtorienterat företag

Vi är en aktör med en imponerande utvecklingsportfölj med över 6,5 GW under 2023. Vi har flest gynnande beslut från länsstyrelserna under 2023*. Det påvisar vår expertis att välja mark med goda förutsättningar samt kunskap att värna om natur och miljö samt det svenska kulturarvet.

*Utdrag från Länsstyrelsen Jan-dec 2023

solpark, solproduktion, solcellspark, ppa
solcellspark

Stor erfarenhet

Våra majoritetsägare, Omnes Capital, har specialiserat sig på investeringar inom förnybar energi och har en gedigen erfarenhet inom solenergisektorn. Genom att vara en del av deras portfolio drar vi nytta av deras kunskap inom teknik, marknadstrender och affärsmodeller inom solcellsparksbranschen. Det är en stor nytta för att utveckla, effektivisera och förbättra våra solcellsparker.

Markägare

Är du markägare och intresserad att arrendera ut mark för minst 20 hektar? Skicka din intresseanmälan till oss så kontaktar vi dig. Mellan 1 juli och 12 augusti 2024 har vi semesterstängt, så vår återkoppling kan ta längre tid än vanligt.