Hem » Därför Turn Energy

Därför ska du välja oss​

Vi är specialiserade på att utveckla, driva och äga solparker. I våra solparker, som finns på arrenderad mark, produceras förnybar energi som  vi sedan säljer och distribuerar till ett fast prisavtal (PPA).

Ekonomi

Vi har till mål att driftsätta solcellsparker motsvarande 1,5 GW till år 2028 i Sverige. Sedan november 2022 har investmentbolaget Omnes Capital avsatt 2 miljarder för Turn Energy för att förvekliga detta mål. Idag är vi 35 anställda på vårt kontor i Uppsala.

Trygghet

Genom att vara ett IPP kan våra markägare känna sig trygga att vi stannar kvar, från det inledande planeringsstadiet ända tills parkerna når slutet av sin ekonomiska livslängd. Vårt hållbarhetfokus och höga interna krav gör oss till en av få inom solenergibranschen i Sverige som kan erbjuda en hållbarhetsrapport.

Tillväxt

Vi är en aktör med en imponerande utvecklingsportfölj med över 6,5 GW under 2023. Vi har flest gynnande beslut från länsstyrelserna under 2023*. Det påvisar vår expertis att välja mark med goda förutsättningar samt kunskap att värna om natur och miljö samt det svenska kulturarvet. *Utdrag från Länsstyrelsen Jan-dec 2023

Kontakta oss

Kastgatan 3B
75646 Uppsala

018-888 00 00
info@turnenergy.com

 

Markägare

Är du markägare och intresserad att arrendera ut mark för minst 20 hektar? Skicka din intresseanmälan till oss så kontaktar vi dig. 

Intresserad av PPA?

Har du frågor om elköpsavtal för företag eller vill du teckna elavtal från en av våra solcellsparker till er organisation eller företag? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.