Vetlanda Mossbråsa solpark

Projektet som ligger i närheten Ekenässjön och omfattar ungefär 6,7 hektar mark, som idag består av tidigare åkermark med  lägre produktionsklass eftersom den ofta blir blöt, vilket är varför den lämpade sig väl till solenergi.

Det finns ett flertal skyddsvärda träd, diken och murar på marken som vi tagit hänsyn till i planritningen av parken. Vi har värnat om  artrikedomen på platsen under de kommande decennierna genom att bland annat så ängsfröer som sedan slåttras i slutet av året, samtidigt som vi producerar mängder med god energi till svenska hushåll

Parken producerar 4,56 MWp per år – vilket motsvarar elkonsumtionen för ungefär 390 svenska hushåll.

Snabbfakta

  • Effekt: 4,56 MWp
  • 4665 MWh AC per år
  • 6,7 hektar inhängnat område
  • Solparken kan producera tillräckligt med elektricitet för att driva 390 svenska hushåll i ett helt år

Markägare

Är du markägare och intresserad att arrendera ut mark för minst 20 hektar? Skicka din intresseanmälan till oss så kontaktar vi dig. Mellan 1 juli och 12 augusti 2024 har vi semesterstängt, så vår återkoppling kan ta längre tid än vanligt.

Intresserad av elköpsavtal för företag (PPA)?

Har du frågor om elköpsavtal för företag eller vill du teckna elavtal från en av våra solcellsparker till er organisation eller företag? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Mellan 1 juli och 12 augusti 2024 har vi semesterstängt, så vår återkoppling kan ta längre tid än vanligt.