Vad är förnybar energi?

Förnybar energi är precis som namnet antyder en energikälla som ständigt förnyas och som aldrig tar slut. Det är med andra ord naturens egna outtömliga resurser – solen, vinden och vattnet  som tillsammans med människans tekniska innovationer ger miljövänlig och förnybar energi.

solpark, solcellspark

Varför är det viktigt med förnybar energi?

För att minska klimatavtrycket av koldioxid och växthusgaser behöver både privatpersoner och företag ställa om till förnybar energi. Minskade utsläpp ger påtagligt positiva klimatvinster och hälsofördelar. Vid användning av förnybar energi blir utsläppen av koldioxid väldigt låga och i många fall blir det rentav noll utsläpp. Förnybar energi genererar inte heller utsläpp av farliga gaser eftersom dessa inte ens produceras vid användandet av sol-, vatten- och vindenergi.   

Hur vet man om energin är förnybar?

All energi som kontinuerligt återbildas räknas som förnybar energi. Den förnybara energin är beroende av väderförhållanden. Riktigt soliga dagar eller regniga veckor bidrar starkt till ökad produktion av förnybar energi. Den förnybara energin bildas alltså inte som en jämn kurva utan växlar beroende på vädret. Förnybara energikällor ska märkas och förkortningen RECs betyder Renewable Energy Certificates och indikerar att energikällan är helt eller delvis förnybar.

Varför ska företag ha förnybar energi?

Idag finns det en stor medvetenhet om att förnybar energi är framtidens, och dagens, melodi när det gäller energiförsörjning. Företag som använder sig av miljövänliga energikällor är ett självklart val för många konsumenter – förnybar energi är helt enkelt en smart och ansvarstagande varumärkesstrategi.  Satsa långsiktigt – byt till förnybar energi!

Markägare

Är du markägare och intresserad att arrendera ut mark för minst 20 hektar? Skicka din intresseanmälan till oss så kontaktar vi dig. Mellan 1 juli och 12 augusti 2024 har vi semesterstängt, så vår återkoppling kan ta längre tid än vanligt.

Intresserad av elköpsavtal för företag (PPA)?

Har du frågor om elköpsavtal för företag eller vill du teckna elavtal från en av våra solcellsparker till er organisation eller företag? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Mellan 1 juli och 12 augusti 2024 har vi semesterstängt, så vår återkoppling kan ta längre tid än vanligt.